FAQ/Veelgestelde vragen

Bent u een gebruiker van de site Ardennen.org en hebt u vragen ?
Dan vindt u in deze lijst een antwoord op de meest gestelde vragen.

Wie zijn wij?

Ardennen.org is een toeristische website ontworpen en beheerd door INTERMEDIATIC INTERMEDIATIC (communicatiebedrijf voor websites en opgericht door specialisten, geboren en getogen in de Ardennen). Ardennen.org is een toeristische website die sinds 1997 bestaat en volledig gewijd is aan de Ardennen in de 3 landen: België, Luxemburg en Frankrijk.

Hoe kan ik Ardennen.org contacteren?

Onderaan de pagina’s van de site Ardennen.org vindt u een link Contact. U kan deze link gebruiken om suggesties te doen of uw mening te geven over de site Ardennen.org.

Voor vragen betreffende uw verblijf, kan u de eigenaar van een accommodatie rechtstreeks contacteren via het formulier bij zijn advertentie “aanvraag voor informatie”.

Wat biedt Ardennen.org?

De site Ardennen.org geeft de internetgebruiker informatie over de hele Ardennen (België, Frankrijk en Luxemburg). Het betreft advertenties voor accommodaties, ontspanning, restaurants, producenten en eveneens informatie over de verschillende Ardeense streken.

Ardennen.org biedt de internetgebruikers de mogelijkheid om bij de dienstverlener rechtstreeks informatie aan te vragen via een formulier en bij sommige etablissementen zelfs online te reserveren.

Ardennen.org treedt niet op als reisagent en bezoekt de aangeboden accommodaties niet. Raadpleeg de algemene voorwaarden voor meer informatie betreffende de werking van Ardennen.org.

Hoe kan ik iets opzoeken op Ardennen.org?

  1. U kan snel informatie vinden via het zoekvak bovenaan de pagina. U kan er de naam van een specifieke plaats of accommodatie ingeven.
  2. U kan informatie opzoeken via de hoofdrubrieken van de website: Accommodaties in de Ardennen, Arrangementen in de Ardennen, Attracties en ontspanning, Smaken en streken en Toerisme in de Ardennen.
  3. U kan informatie opzoeken door uw voorkeur in te geven via het zoekformulier “Zoek uw verblijfplaats” dat u op alle pagina’s van de site terugvindt. U kan er verschillende zoekcriteria ingeven (type van accommodatie, plaats, thematisch verblijf, ...)
  4. Om een specifieke streek te kiezen, kunt u op één van de interactieve kaarten van de Ardennen klikken.

Indien bij de accommodatie die u gekozen hebt, een label staat « Online booking », kan u onmiddellijk de beschikbaarheid nagaan. U moet de data van uw verblijf inbrengen en het reservatiesysteem van het etablissement geeft aan of ze al dan niet beschikbaar zijn.

Indien bij de accommodatie die u gekozen hebt geen label “Online booking” staat, vraag dan via het informatieformulier de beschikbaarheid aan.

Reserveren en/of informatie aanvragen.

Online reserveren in een hotel, gastenkamer of gite.

Sommige eigenaars beschikken over het online reservatiesysteem via het label “Online booking”.

Dit betreft een hotel, gastenkamer of gite.

Door te klikken op “Online booking” komt u onmiddellijk in het reservatiesysteem waar u de beschikbaarheid kan nagaan.

Daarna volgt u de richtlijnen.

Na de laatste stap krijgt u een bevestigingsmail toegestuurd.

De dienstverleners zelf zijn verantwoordelijk voor de informatie en beschikbaarheid die u meegedeeld wordt.

Aanvragen van informatie bij de eigenaar

Bij etablissementen die niet over een online reservatiesysteem beschikken, kan u de beschikbaarheid of andere informatie aanvragen via het formulier “Aanvraag voor informatie” aanwezig op de gedetailleerde fiche van de eigenaar.

Uw aanvraag wordt rechtstreeks en vrijblijvend naar de eigenaar gestuurd, die u zo snel mogelijk zal antwoorden.

Ik wens niet onmiddellijk te reserveren.
Kan ik gewoonweg informatie aanvragen?

JA, door te klikken op “Aanvraag voor informatie”, wendt u zich rechtstreeks tot de eigenaar van het gekozen etablissement.

Hoe kan ik de eigenaar contacteren?

U kan rechtstreeks bij de eigenaar van een etablissement informatie aanvragen of de beschikbaarheid nagaan door te klikken op het label “aanvraag voor informatie” dat u terugvindt op de gedetailleerde fiche en door het formulier in te vullen.

Wat kan ik doen indien de eigenaar mijn aanvraag niet beantwoordt?

Wij raden de dienstverleners ten stelligste aan om alle aanvragen voor informatie van de internetgebruikers zo snel mogelijk te beantwoorden.

Ardennen.org is niet verantwoordelijk indien dit advies niet opgevolgd wordt.

Moet ik mijn reservatie online betalen?

NEEN, sommige eigenaars vragen het nummer van uw kredietkaart of een bankoverschrijving om uw reservatie te garanderen. Anderen vragen u bij aankomst te betalen. Deze informatie krijgt u bij het online reserveren.

Wat gebeurt er indien ik online reserveer?

Het reservatiesysteem zendt u een bevestigingsmail.

Mag ik een reservatie annuleren en hoe verloopt dat?

JA, in de bevestigingsmail die u ontvangt bij het online reserveren, vindt u een link waarmee u uw reservatie kan annuleren (volgens de annuleringsvoorwaarden).

Promoties Lees meer

Prachtige
gelegenheid

De nieuwsbrief

Haut de page